mandag 23. februar 2009

Detaljer fra kjøkkenet






Her er noen detaljer fra mitt lille kjøkken:)




tirsdag 17. februar 2009

IEC-hus

Dagen i dag..
Har gått litt til å se på forskjellige ferdighus. Såkalte bygge sett, hvor man kan gjøre "MYE" selv. Ikke fordi jeg tror det blir noe billigere av den grunn, men da får du det som du ønsker helt og holdent. Pluss jeg er glad i prosjekter hehe... Så da har jeg tittet litt rundt.. og jeg har forelsket meg helt i et IEC-hus, altså det som er på bildene her. Det er en planløsning jeg liker godt, ser litt gammeldags ut og er ikke så stort. ( jeg drømmer jo om å ha et hus som ikke er så stort)

Så er det noen her inne som vet om eller som slev har kjøpt/bygd et IEC-hus så hadde det vært koselig og nyttig og høre deres meninger om det =)

Eller eventuelt andre små hus dere har hørt/bygd/kjøpt og hatt god erfaring med =)


søndag 15. februar 2009

Leiligheten

Leiligheten vår er ikke stor. Så ekstra utfordring blir det når man skal få plass til alt på 45 kvm. Likevel er det ganske greit å ha et lite sted til tider når det kommer til vasking og rydding.Her er noen bilder som kan danne et bilde av den lille leiligheten vi bor i.Kjøkkenet har vi prøvd å lage så praktisk som mulig. Med mest mulig oppbevaring, syn sdte var viktig og ikke ha for mye veggskap slik at det virker mer luftig og ikke så lite. Også har vi valgt å ha benkeplate med overheng så man kan spise der også.
Gangen, med et stort speil så det skal virke større.

Stuekroken


Sovealkoven, hvor vi har fått hevet taket, da det har vært senket uten grunn.



Badet





fredag 13. februar 2009

Interiør for den økonomiske;)

Jeg er vel gaaanske så opptatt av interiør vil jeg kunne påstå.. Men jeg er også opptatt av at ting ikke trenger å koste skjorta, bare fordi man vil ha det fint. Her på bloggen ser jeg mange som er superflinke med gjenbruk. Det har både sjarm og er ofte mye rimeligere.
Det er alltid like moro når man finner noe som man syns er fint, å i tillegg atkoster det lite.
Selv elsker jeg Ikea, syns det er så kjekt med de møblene, de er billig og det er lett å gjøre de personlig. Nå er jeg kanskje ikke så begeistret for et rendyrket Ikea hjem, men det er det vel heller få som har også. Ikea møbler er utrolig kjekt og fint å kunne blande med andre ting du har.



Også vil jeg anbefalle å ta en titt på Ellos sine interiør sider. Her har iallfall jeg sett mange skjønne møbler som man faktisk har råd til :)

Er det kanskje noen andre som har forslag til interiør butikker med landlig, men ikke så dyre møbler?

Syns iallfall disse bildene fra ellos var Nydelige!!












torsdag 12. februar 2009

Blogg i god stand igjen


Først takk til de som gjorde så jeg ble obs på at kommentar feltet mitt ikke fungerte. Måtte sitte å tenke en laaaaang stund ja for å få dette igang igjen.


Så etter å måttet slettet alt av ekstra ting på bloggen å forandret utseende så ser det endelig ut som den er oppe å går igjen:) Noen magen syns jeg har brukt vel lang tid på, da den gjerne skulle hatt mat for lengst.





Så er noen som føler for å svare på innleggene jeg har lagt inn tidligere som det ikke har vært mulig å svare på da, så er det bare kjempe koselig :)






Slenger på et par bilder og jeg ;)

tirsdag 10. februar 2009

Bygge eller restaurere?


Tankene har begynt å gå litt fremover. Gleder meg til å få et eget hus å bo i. Så i det små har jeg begynt å se litt rundt. Ønsker er å finne et hus med gammel stil å pusse det opp, uten at det trenger å være et fullstendig restaurering objekt.


Videre syns jeg jo det er viktig med beliggenhet, for min del skal det være litt landlig. Helst vil jeg ha et lite søtt hus. Men når jeg legger til alle disse tankene blir det ikke lenger lett å finne noe, spes ikke til en grei pris.


Så derfor lurer jeg på om noen har erfaring med selv å bygge, blir det dyrere? (seff kommer jo ann på str o.l.) men et lite hus på 100-120 kvm som man selv innreder med kjøkken å bad.

Har nemlig fått høre det at å ordne på et gammelt hus ofte kan bli dyrere en å bygge selv.. noen erfaringer?


Når jeg ser rundt på bloggene deres er det så mange av dere so har så utrolig skjønne hus. Håper jeg kommer til å være så heldig å finne noe passende jeg også :)

Vår inne










Nå kan jeg snart ikke klare å vente på våren lenger. Gleder meg så utrolig til all denne snøen forsvinner. Så imens jeg venter utålmodig er det godt det fins blomsterbutikker slik at du iallfall kan late som om det er vår inne :)



Så lurer jeg på om noen her inne har noen gode "vårfølelse" tips?





























mandag 9. februar 2009

Fri på en mandag


Å ha fri på en mandag er nesten like bra som å ha fri på en
fredag.

Gjør ikke noe å starte uka litt rolig med å få unna litt små ting, få vasket og ryddet for en god start på uka.

Ta seg en tur ut i snøen.. fordi om nå begynner jeg å bli en smule lei av all den snøen som har kommet.. vil det noen gang kunne bli vår?? med all den snøen....???

Da er det iallfall greit å kunne være inne hvor man kan gjør det så koselig som man selv ønsker.


Ekstra bra blir det når man kan være så heldig og fått det nye

Vakre hjem & interiør bladet. Da kan kosen bare sette i gang. Og mandagen nytes i lange drag.

lørdag 7. februar 2009

Ukenes kjøp



Ble vel sli at det ble et par ting jeg bare måtte ha denne uka å ja. Fant disse enkle lysestakene å syns de var så søte og lunne brukes til alt så da ble det å dra kortet en gang da.



Så har jeg vært på utkikk
etter en slik osteklokke og fant en enkel og grei hos Ålhens.
Tilslutt fant jeg et lite drivehus som jeg bare ikke kunne stå for. Kan jo dekorers med alt mulig inni. Eller for de med litt mer grønne fingre enn meg så kan man jo bruke det for det som det er ment til å brukes til, å så i..

fredag 6. februar 2009

Helg for mange, Jobb for noen



Da var det helg for mange. Dessverre innbærer ikke det at jeg har fri. Er man student så må man bare jobbe som ekstra hjelp ofte, og det betyr desverre at man må jobbe noen helger i mitt tilfelle.

Så da er det best å ha ordnet med litt friske blomster å småting før man reiser, slik at man kan komme hjem til en ryddig og fint hjem på kvelden, da er egentlig ikke livet så verst likevel :)

Så god helg til alle!

tirsdag 3. februar 2009

Skjule et sikringskap



Her er en løsning jeg syns var ganske smart.
Den veggen som er på bildet er der fordi det er et sikringskap som henger der. Dette skapet var ikke skujlt bak en vegg med skapdør før vi ordnet med det, og det så rett og slett ikke bra ut.
ideen vi fikk var å bygge ut veggen slik at vi kunne skjule skapet inni der og bare ha en ny dør på veggen slik at vi fortsatt kommer inn i skapet ( kunne jo vært litt dumt ellers..)
Men å bygge ut en vegg med 15-20 cm er dumt uten å finne på noe mer, så den lure ideen ble å lage noen innebygde hyller i veggen.
Så da ble det hylle over og under skapet og voila så fikk vi enda et oppbevaringsted.

Oppussing av leligheten - Stue delen


Oppussing av stue skjedde sammen med kjøkken delen siden det er samme rom. På bildet her ser man vegg fornyeren før den har blitt malt. Og det gamle gulvet var ikke tatt vekk enda









Her er veggene malt og nesten hele gulvet lagt.
Valgte et gulv som var litt matt i det. Så gulvet i seg selv har en gammel stil over seg,og riper og støv syns ikke så godt. Så syns det var et smart gulv å velge.





Og tilslutt ble vi heldigvis ferdig med alt sammen og resultatet ble ganske bra syns jeg.

mandag 2. februar 2009

Oppussing av leilighten - kjøkkendelen



Fet

Leiliheten hadde kanskje ikke det største behov for oppussing. Var et hvit vanlig kjøkken der ok gulv og ellers greit. Likevel når vi hadde mulighten valgte vi å pusse opp hele utenom badet som var nytt.



Så gulv ble revet, nytt paneltak ble lagt i gang og soverom og hele leiligheten ble dekket med vegg fornyer siden det hadde vært strie på veggene.




Kan anbefale vegg fornyer til alle som har problemer med strie tapet. den er enkel å ha med å gjøre og du kan male rett på den. Eneste jeg vil anbefalle er å ta et strøk med masse maling isteden for flere med mindre, ellers blir det skjolder.









Vi valgte en farge som het vanilje som passet bra inntil kjøkkenet. Kjøkkenet kjøpte vi fra IKEA og det er vi kjempe fornøyd med. Enkelt og sette sammen og billig og bra!!!!




Valgte å ha få veggskap siden vi har en liten leilighet, og heller ha noen åpne hyller til ekstra oppbevaring.



















Tilslutt kom benkeplate i eik ( utrolig fin) og ventilator på plass. Benkeplata fikk vi spesialbestil slikk at den kunne ha et overheng ut i rommet slik at det ble et spisested.


Fortsatt er det vel noe småplukk igjen, men det er ikke noe andre legger merke til. Noen av de tingene vi brukte lang tid på å velge va blandebatteri og skap knotter.


Jeg syns det er sånne ting som definerer kjøkken litt. Så fant noen fine gammel dagse knotter og et blandebatteri i gammel stil fra "MORA"




Alt i alt er jeg kjempe fornøyd med den lille kjøkken kroken vår.