tirsdag 10. februar 2009

Bygge eller restaurere?


Tankene har begynt å gå litt fremover. Gleder meg til å få et eget hus å bo i. Så i det små har jeg begynt å se litt rundt. Ønsker er å finne et hus med gammel stil å pusse det opp, uten at det trenger å være et fullstendig restaurering objekt.


Videre syns jeg jo det er viktig med beliggenhet, for min del skal det være litt landlig. Helst vil jeg ha et lite søtt hus. Men når jeg legger til alle disse tankene blir det ikke lenger lett å finne noe, spes ikke til en grei pris.


Så derfor lurer jeg på om noen har erfaring med selv å bygge, blir det dyrere? (seff kommer jo ann på str o.l.) men et lite hus på 100-120 kvm som man selv innreder med kjøkken å bad.

Har nemlig fått høre det at å ordne på et gammelt hus ofte kan bli dyrere en å bygge selv.. noen erfaringer?


Når jeg ser rundt på bloggene deres er det så mange av dere so har så utrolig skjønne hus. Håper jeg kommer til å være så heldig å finne noe passende jeg også :)

4 kommentarer:

 1. Eg ville ha kjøpt nytt hus. Du slepp skeive og bulete veggar, tak og golv. Det kostar meir pengar enn du først forventar når du pussar opp gamle hus. Ofte kjem det ubehagelege overraskelsar. Nye hus er tettare, er meir miljøvennlege osv. Du får også det slik du vil ha det når det gjeld romdeling osv. Når du bygg nytt, så treng det nødvendigvis ikkje koste mykje i forhold til kjøp av brukt. Vi har valgt eit ferdighus i gammal stil. Vi profilerer ikkje listene no i første omgang, men vil etterkvart utbetre fasaden når vi får pengar til det. 1,3 mill. Så kjem tomt, grunnmur og pipe, avgifter osv i tillegg. Samt overflate innvendig. Veit ikkje om du vart noko klokare av det her...

  SvarSlett
 2. Har ikkje høyrt om den leverandøren du nevnte. Det eg gjorde var å kartlegge alle leverandører som kan levere til vår kommune. Deretter fekk eg huskatalogar med prisliste. Så sammanlikna eg hus med pris. Eg kjenner mange som bygg hus for tida og eg har bevisst valgt hus med høgare andre etasje, altså veggane byrjar ikkje å skråe frå golvet. Du misser utruleg mykje areal. Eg er at bada oppe blir kjempesmå og får problemer med å plassere en dusj der.

  SvarSlett
 3. Det spørs vel om du kan gjøre noe selv?

  Her jobber svigerfar som snekker (pensjonist og er her hele dagen), en venn av han er rørlegger og pappa er elektriker. Vi betaler en del mindre for materiell og ingenting for arbeidstid. Så for oss var det mye billigere å bygge på og gjøre om det vi hadde, selv om vi hadde veldig lyst på helt nytt hus. (i nye hus er alt nytt, her kan vi bruke oppat ting og tang)

  Bra du fikk ordnet med kommentarer - jeg fnat ikke ut hvordan jeg skulle få sagt fra! *ler*

  God helg!!

  SvarSlett